dilluns, 11 de novembre del 2019

Trànsit de Mercuri

Mirar al sol directament és molt perillós, només es pot fer amb les precuacions adequades i amb els dispositius adients!
Avui es produeix una de les activitat astronòmiques més emocionants de l'any, el trànsit del planeta Mercuri davant del Sol i que només es podrà tornar a veure d'aquí a 13 anys.

Mercuri és el planeta més proper al Sol i a més per la seva reduïda dimensió l'únic que es podrà arribar a veure és un puntet movent-se per davant de l'esfera solar.

En aquest gràfic es pot veure la visibilitat del trànsit en funció de la regió.


Els nostres companys han sortir a la caça del trànsit encara que el temps no ha acompanyat gaire.

Jordi González Al final no he pogut fotografiar bé el transit de Venus. No he pogut enfocar correctament la càmera i el que jo pensa que eren unes taquetes solars a resultat ser el planeta desenfocat 😭😭. A més els núvols tampoc hi han ajudat gaire. Observant a traves de l’ocular de 40mm i de 20mm si que he pogut gaudir d’aquest fenomen astronòmic.

Equip: Newton 200/1000 F5 + Canon EOS 1300D + NEQ 6.
Filtre solar de diametre 150 adaptat al tub de 200.
Telescopi del nostre company Jordi González intentant capturar el trànsit.

Filtres emprats pel Jordi González

En tot cas aquí estan les millors fotos que he pogut aconseguir de un total de 150. Les he retocat una mica amb el PixInsigth.




Víctor Carabantes: Fotografies que vaig poguer fer tot i els núvols prims. Estan fetes amb el mòbil adaptat a ocular, fent servir un telescopi refractor D66/F400 f/6.0 i amb filtre solar

 Telescopi del nostre company Víctor Carabantes.

Captura del trànsit feta pel nostre company Víctor Carabantes.
 





Imatges en directe des de la NASA