diumenge, 29 de setembre del 2019

El centre de la Via Làctia

"La passada nit vaig sortir amb el maleter carregat al màxim per passar una nit sota les estrelles, i per provar un munt de coses que tenia en ment. Cal aprofitar les sortides quan es fan ja que no són moltes durant l'any.

La primera cosa que volia provar és fer servir un tele curt, 100 mm, amb la càmera i provar les capacitats de seguiment de la muntura Star Adventurer. La meva càmera, és una Olympus E-M1 mk2, i té un sensor micro 4/3 essent l'angle de visió efectiu l'equivalent a un 200mm. A més, no porto cap sistema d'autoguiat el que fa una mica més "complicat" el tema. 

Vaig estar provant diferents configuracions de temps d'exposició, i finalment em vaig decidir per 40 segons, una mica conservador perquè potser podria haver apurat a 50 ". Però una cosa és el que mostra la pantalla LCD de la càmera i una altra la que et trobes a casa quan obres les fotos a l'ordinador.

Vaig apuntar al centre de la Via Làctia, a la zona de Messier 16 i Messier 17, i intentant agafar també algo del núbol de Sagitari, Messier 24 i voltants. Al final vaig fer 150 fotos, a F2.8, ISO1600 i 40 ". Al final Tomé 250 darks.

El resultat no ha quedat malament del tot, però personalment crec que li falta una mica de senyal a les nebulositats, però clar no és una càmera dedicada i sense filtre com les que fan servir els astrofotògrafs de veritat.

Quan tingui temps ja us compartiré la resta de coses que vaig fer 😉"

Fernando Guirado

https://www.flickr.com/photos/fguirado/48809039513