diumenge, 1 de setembre del 2019

Sortida amb els telescopis

El dissabte 31 d'agost, uns quants membres de la SALL van sortir a fer astronomia de camp, la previsió del temps era bona encara que es van presentar núvols que van molestar una mica, però que van permetre unes bones converses sobre astronomia, tècnica, etc.

De esquerra a dreta, el Rubèn,  l'Antonio, el Gerard i el José Manuel.


L'equip que es veu a la foto és el del Rubèn, amb el C9,25" Edge-HD i la càmera ZWO ASI-071 posada a foco hyperstar sobre la muntura  Sky-Watcher AZ-EQ6

Aquests són els comentaris que van fer de la sortida:

Ruben
"Quan vaig aconseguir enquadrar bé la trompa d'elefant i començar a guiar, ja es va ennuvolar del tot. El millor... el gràfic de guiat, foto cortesia del Gerard, on es veu quasi encefalograma pla, marcant un mínim de 0,40" rms total!🍾🏆 "Antonio
"Només he salvat 4 fotos de 45 seg. de la galàxia del Triangle M33 (NGC 598).
Estic intentant apilar-les amb el DSS però no es volen alinear 😒"

Gerard
"Jo vaig passar de portar el newton i vaig tirar amb la Canon a 50mm sobre la neq6 modificada, guiada amb un refractoret Orión 50/162mm i la càmera ZWO-ASI290. És el primer cop que utilitzo aquesta configuració i m'ha agradat molt la simplicitat que aporta la focal curta, poc pes i poc volum, fins ara sempre havia tirat amb telescopis newtons i quan fa ràfegues d'aire es nota el moviment al guiat, amb això tant petit no passa.Vaig estar tirant a la zona del Cigne, enmarcant l Nebulosa Nordamèrica (NGC7000), la Nebulosa del Pelicà (IC5067), l'estrella Sadr, la Nebulosa Crescend (NGC6888) i les nebuloses dels velos (NGC 6960 i NGC6992). Però ben poc podré aprofitar, crec que sol les 3 primeres fotos que van ser de 300 sge i una sola de les de 600 seg. A la resta totes van estar passant núvols alts😥

Però m'ho vaig pasar molt be xerrant i rient😁"

José Manuel
"El meu objectiu d'ahir era dibuixar i memoritzar la localització d'un grup de Messiers a ull nu, i després comprovar-ho amb els prismàtics 11x70.

Esquema de l'observació, feta al 2016

Esborrany de camp

Les primeres dues hores vam treballar molt bé, amb dades sqm entre 21.3 i 21.5 al zenit, just on era la Via Làctia.

No vaig mesurar al nord com sempre faig pels núvols.

Cap al sud l'escut es veia prou bé , i la meva vista va arribar a 4.5-5 fàcil (ull, que no vaig acomodar vista en cap moment, tenia ganes de veure treballar a Ruben i Gerard)."